Over Suz

Mijn eerste

detox ervaring

De eerste keer dat ik een detox deed, was in 2008.

De jaren daarvoor werkte ik veel, sliep weinig, had een chronische jetlag en mijn weekenden waren gevuld met bier en bitterballen.

In 2007 raakte ik zwanger. Wat algauw eindigde in een miskraam…

Ik wist dat 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een vroege miskraam. Dus ik maakte geen zorgen en dacht: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Maar mijn cyclus kwam niet meer op gang. Niet na een maand, niet na 2 maanden en ook niet na een half jaar. Terwijl ik voorheen de klok gelijk kon zetten op mijn menstruatie.

Detox terwijl je eet

Ik ging naar een acupuncturist, die me voorafgaand aan de eerste behandeling een week detox voorschreef. Het was geen sapkuur, ik mocht gewoon blijven eten. Alleen bepaalde dingen niet.

Ik was 29 en had nog nooit van detox gehoord. Maar wat was de detox fijn! De eerste dagen zeker ook zwaar: er kwamen allerlei rare pijntjes naar boven en ik was bij vlagen ook best beroerd.

Na de detox kwam mijn cyclus terug

Maar ik voelde me zo opgeruimd! Na afloop was mijn huid glanzend, mijn lijf fit, mijn hoofd helder en rustig. Het voelde als een soort thuis komen, weer in verbinding met mijn lichaam en mijn ‘binnenste ik’. Ik had niet langer meer het gevoel dat ik geleefd werd.

Oja, en mijn cyclus kwam terug. In 2009 is mijn eerste kind geboren.

Oosterse geneeskunde
meets moderne
wetenschap

In 2011 begon ik een praktijk voor shiatsu therapie en voedingsadvies. In 2020 begon ik met Happy Detox. Sinds 2022 kun je ook bij mij terecht voor leefstijl coaching en Sugar Detox, een 1-op-1 traject om te stoppen met snaaien. 

Daarnaast ben ik opgeleid tot detox coach (2021), OERsterk leefstijl coach (2022), stress counselor (2009), wandelcoach (2017), en heb ik de opleiding medische basiskennis (2016) afgerond.

Ik heb nascholingen gevolgd op het gebied van o.a. zwangerschap, kinderwens, infertiliteit, menstruatieklachten, menopauze en overgang, leefstijl, antiontsteking, burn-out, darmgezondheid, slaap, ademhaling, koude training, voeding, metabolic typing, Chinese voedingsleer, vijf elementen voeding, shonishin, shinrin yoku, jin shin jyutsu en reiki.

Mensen omschrijven mij als een luisterend oor, zonder oordeel, kundig, zorgvuldig, genietend van de kleine dingen en een beetje een hippie verpakt als een Gooische Vrouw ; )

Dankbaar

Dankbaar ben ik voor de vele cliënten, die, ieder met hun eigen verhaal en hulpvraag, naar mijn praktijk (suZen shiatsu) zijn gekomen.

Dankbaar ben ik ook voor al mijn leraren. Soms echte leraren, maar vaker vermomd als (groot)ouders, managers, vriendinnen, partners en niet in de laatste plaats mijn kinderen.

Al hun lessen zou ik voor geen goud willen missen. Die kennis en ervaringen verzamelen zich in mijn rugzak, waarmee ik samen met jou op pad kan gaan naar een vitaler en blij leven.

Blijf op de hoogte

Detox nieuwsbrief

Schrijf je in en krijg de nieuwste tips in je inbox.